ანონსიახალი ამბებიბიზნესი

ნიუ-იორკში ქვევრის ღვინისა და ქართული ღვინის კულტურის შესახებ წიგნის პრეზენტაციაგაიმართა

 

 

აშშ-სქალაქნიუ-იორკშიგამართულბუნებრივიღვინოებისსაერთაშორისოგამოფენაზე(RAW WINE)ქვევრისღვინოიყო წარმოდგენილი.გამოფენისფარგლებშიცნობილიამერიკელიღვინისმწერლის,ელისფეირინგისქართულიღვინისკულტურაზედაწერილიწიგნის „ღვინისსიყვარულისთვის: მოგზაურობა მსოფლიოსუძველესღვინისკულტურაში“ პრეზენტაციაცგაიმართა.

ორდღიანგამოფენას, რომლისორგანიზატორიცცნობილიღვინისექსპერტი, ღვინისმაგისტრიიზაბელლეჟერონია (საფრანგეთი), ათასობითღვინისპროფესიონალი, მოყვარული, რესტორნებისადასავაჭროქსელებისწარმომადგენლებიდაესწრნენ, რაცქართულიღვინისმწარმოებლებსახალიიმპორტიორებისადაპარტნიორებისმოძიების შესაძლებლობასაძლევს. ღვინის ეროვნული სააგენტოს მხარდაჭერით, გამოფენაზე წარმოდგენილი იყო ქვევრის ღვინის მწარმოებელი 6 კომპანია: „გოცას ღვინოები“, „მეღვინეობა ნიკა“, „ხოხბის ცრემლები“, „ჩვენი ღვინო“, “ორგო“ და „ამირან ვეფხვაძის ღვინო“

როგორცღვინისეროვნულისააგენტოსწარმომადგერნელმაელენეკიკნაძემაღნიშნა, ამერიკისშეერთებულიშტატებიქართულიღვინისპოტენციურადმზარდისაექსპორტობაზარია, სადაცღვინისეროვნულისააგენტოქართული ღვინის პოპულარიზაციისა და ცნობადობის გზარდის მიზნით, აქტიურმარკეტინგულღონისძიებებსახორციელებსდაგეგმავსმომავალშიც.

„ამერიკისშეერთებულიშტატებიქართულიღვინისექსპორტისერთ-ერთიპრიორიტეტულიბაზარია, სადაცღვინისეროვნულისააგენტოსხელშეწყობით, ტარდებამრავალიმარკეტინგულიაქტივობა. გამოფენაზეწარმოდგენილიიყო 6 ქვევრისღვინისმწარმოებელიკომპანია. ქართულსტენდსუამრავიღვინისპროფესიონალიდამოყვარულიესტუმრა, რაცქართულიღვინისმწარმოებლებსშესაძლებლობასმისცემსმოიძიონახალიიმპორტიორები” – აღნიშნაღვინისეროვნულისააგენტონიუ-იორკშიქვევრისღვინისადაქართულიღვინისკულტურის შესახებწიგნისპრეზენტაციაგაიმართასწარმომადგერნელმაელენეკიკნაძემ.

ელისფეირინგის(Alice Feiring )წიგნის „ღვინისსიყვარულისთვის: მოგზაურობა მსოფლიოსუძველესიღვინისკულტურაში“ (My Odyssey through the World’s Most Ancient Wine Culture’) პრეზენტაციამღვინისპროფესიონალებისდიდიინტერესიდაიმსახურა.

მიმდინარე წლისზაფხულშიჟურნალ New York Times -შიგამოქვეყნდა ფრაგმენტები აღნიშნული წიგნიდან. ავტორი თავის გამოცემაში აღნიშნავს, რომსაქართველოღვინისსამშობლოადამაღალიხარისხის “ქარვისფერი” ღვინისშემქმნელი, რომელიცდამსახურებულადამაყობს 8 ათასწლიანირთველისისტორიით.

წიგნის პრეზენტაციისდასრულებისშემდეგალისფეირინგმამონაწილეებისშეკითხვებსუპასუხა.

 

 

„მოველოდი,რომბევრიკითხვაექნებოდათაქაურებსდაასევემოწვეულსტუმრებს.მაგალითადიაპონელებს, რომლებიცაქღვინისკულტურისგასაცნობადჩამოვიდნენ, თუმცაყველაზესაინტერესოკითხვაიყო, თურასვფიქრობდიქართულიღვინისშესახებ. ქართულღვინოშიდიდისულიერებაა, მევფიქრობღვინოქართველებისსიამაყეა, ქართველებსდიდირწმენააქვთ, უფლისრწმენა, ყურძნისრწმენა, ღვინისრწმენადარწმენაიმისა, რომყველაფერიკარგადიქნება, ქართულიღვინოქართულისულისგამოძახილია.ძალიანმესიამოვნა, რომესკითხვადამისვესდამომეცაშესაძლებლობამესაუბრაქართულღვინოზე” – აღნიშნაფეირინგმა., რომელიც საქართველოს მიმდინარე წლის გაზაფხულზე სტუმრობდა.

გამოფენა RAW WINE-სსხვადასხვაქვეყნიდანასზემეტიღვინისმწარმოებელიდა რამდენიმე ათასი სტუმარი დაესწრო.  აღნიშნულიგამოფენა ითვლებაერთ-ერთსაუკეთესოდ, სადაცბუნებრივი, მაღალიხარისხის და ბიოდინამიურიღვინოებისმწარმოებლები იკრიბებიან.

მიმდინარე წლის 10 თვის მონაცემებით საქართველოდან აშშ-ში ექსპორტირებულია 235 ათასამდე ბოთლი (0,75 ლ) ღვინო, რაც 12%-ით აღემატება გასული წლის ანალოგიურ მაჩვენებელს.

 

giorgi Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
giorgi Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts